BERLIN

Berlin – najveći i glavni grad Nemačke, sa oko 3,5 miliona stanovnika. Ako neki evropski grad ima zanimljivu priču, onda je to Berlin. Bogata istorija, puna preokreta, uspona i padova, slave i poniženja, kao da izvire iza svakog ugla. Ali Berlin je mnogo više od istorijskih ostataka, to je grad gde su arhitekti dobili maksimalnu slobodu u obnovi grada tokom prošlog veka. Od 1949. do 1990. godine bio je podeljen zidom koji je razdvajao dve kulture – istočnu pod uticajem Sovjeta i zapadnu pod uticajem SAD, Britanije i Francuske. I nakon rušenja zida, podela u gradu se i dalje oseća. Grafiti, klubovi, underground ekipa i duh slobode sa jedne strane, a uređenost, mini parkovi, visoke zgrade, čiste ulice sa prodavnicama markirane robe sa druge strane. Grad sa dve duše – Berlin !

U ukupnoj ceni aranžmana iskazanoj u tabeli su sadržani administrativni troškovi, troškovi rezervacije i ako su predvidjeni programom, troskovi transfera.
Cene aranžmana po osobi izražene u evrima (€)

Smeštaj
Soba
08.11.
13.11.
HTL. MARDIN   **** 1/2 promo (ND) 159
HTL. MARDIN   **** dodatni krevet 159
HTL. MARDIN   **** 1/2 Standard (ND) 169
HTL. MARDIN   **** dodatni krevet 169

Uključeno u cenu
Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na navedenoj relaciji
Smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom,
Obilaske prema programu putovanja
Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana
Troškove organizacije putovanja.

Nije uključeno u cenu
Međunarodno putno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
Fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera ),
Individualne troškove koje putnici naprave u toku putovanja i sve druge nepomenute troškove

Program putovanja

1. DAN putovanja: BEOGRAD – BERLIN
Sastanak grupe u 15.30 h sa PARKINGA KOMBANK ARENE, južna strana, ulaz iz Bulevara Arsenija Čarnojevića (ulaz sa autoputa). Predvidjeno vreme polaska u 16.00 časova. Vožnja preko Novog Sada, Subotice, Mađarske, Slovačke, Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN putovanja: BERLIN
Dolazak u Berlin u prepodnevnim satima. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: Tiergarten park, Dvorac Bellevue, Trg Republike, Parlament, Bradenburtor, Unter den Linden, Alexanderplatz, Dvorac Charlottenburg kao i legendarni Charlie – nekadašnja granična tačka prelaza između Istočnog i Zapadnog Berlina… Smeštaj u hotel (posle 16.00 h prema hotelskim pravilima). Ostatak dana slobodan za individulane aktivnosti. NOĆENJE.

3. DAN: BERLIN – TROPICAL ISLANDS
DORUČAK. Fakultativni odlazak na „Tropical island“ koji je najveći zatvoreni prostor sa tropskom klimom. Ovaj tematski park smešten u nekadašnjem hangaru za cepeline u kojem su temperature izrazito visoke čak i kada napolju pada sneg. Ovaj objekat sadrži: plaže, bazene, tobogane, tropsku šumu, „Bali“ lagunu, terene za mini golf, kafe barove, restorane, prodavnice. Povratak u Berlin. Slobodno vreme za individualne aktivnosti U večernjim satima organizovan povratak iz centra u hotel, u odnosu na informacije vodiča. NOĆENJE.

4. DAN: BERLIN – POTSDAM- BERLIN
DORUČAK. Slobodno dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet za Potsdam, branderburšku prestonicu – nekada rezidenciju Pruskih kraljeva a danas mesto poznato po neverovatnoj lepoti pejzaža, parkovima, kraljevskim palatama i drugim znamenitostima od kojih su mnogi pod zaštitom Uneska. Povratak u Berlin. U večernjim satima organizovan povratak iz centra u hotel, u odnosu na informacije vodiča. NOĆENJE.

5. DAN : BERLIN – DREZDEN – BEOGRAD
DORUČAK. Napuštanje hotela i polazak za Drezden – jedan od najlepših nemačkih gradova koji s ponosom nosi epitet »Firenca na Elbi«: Katedrala, Opera, Cvinger, Brul terasa i prijatna šetnja pored reke Elbe. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju oko 21.00 h.

6. DAN : BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 10.00 časova (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

Organizator putovanja OTP 1/2010.

S TRAVEL DOO nastupa u svojstvu ovlašćenog agenta prodaje.

Blog Post: Nothing not found.

036/337.680

036/337.681

036/337.682

036/337.682